flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Оболонського районного суду м. Києва взяли участь у координаційній раді

27 листопада 2019, 16:52

27.11.2019 заступник керівника апарату суду Зірник О.О. взяла участь у координаційній раді з питань запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

Захід організовано Оболонською районною у місті Києві державною адміністрацією з метою узгодження дій державних органів у питаннях протидії домашньому насильству.

Так, окрім представників Оболонської районної державної адміністрації та Оболонського суду, участь у раді взяли представники Служби у справах дітей та сім‘ї Оболонського району, Управління праці та соціального захисту населення Оболонського району, Управління освіти Оболонського району, а також Відділу освіти Оболонського району м. Києва.

Під час координаційної ради  учасниками проведено аналіз стану роботи з прийому заяв і повідомлень про вчинення насильства, вжиття заходів для його припинення, надання допомоги постраждалим особам; узгоджено реагування на факти вчинення насильства, своєчасне взаємне інформування суб‘єктів та направлення постраждалої особи до служб підтримки постраждалих осіб, а також презентовано роботу поліцейських мобільних груп з протидії домашньому насильству «Поліна».

Окрім зазначеного обговорено також проблемні питання надання соціальних послуг особам, які постраждали від домашнього насильства.