flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду заяв захисників Януковича В.Ф. про виправлення описок та роз’яснення вироку суду.

07 березня 2019, 09:45

  На виконання ухвали Київського апеляційного суду від 05.03.2019 Оболонський районний суд м. Києва розгляне заяви захисників обвинуваченого Януковича В.Ф. про виправлення допущених, на їх думку, описок у вироку, а також заяви останніх щодо роз’яснення судового рішення.

  Зокрема, сторона захисту просить Оболонський районний суд м. Києва виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича В.Ф.: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації. 

  Окрім цього, сторона захисту просить виключити із вироку посилання на відеозапис інтерв’ю з Президентом Російської Федерації Путіним В.В. в якому останній тричі наголосив, що у нього є офіційне звернення легітимного Президента України Януковича В.Ф про використання Збройних Сил Російської Федерації на території України, яке він (Путін В.В.), з точки зору міжнародного права, розглядає, як достатню правову підставу для використання Збройних Сил Російської Федерації на території України.

  Судове засідання щодо розгляду заяв захисників розпочнеться о 9 годині 20 березня 2019 року в приміщенні Оболонського районного суду м. Києва.

  Нагадаємо, що вироком Оболонського районного суду м. Києва від 24 січня 2019 року Янукович В.Ф. засуджений за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, а саме – державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній недоторканності та державній безпеці України, а саме: надання іноземній державі – Російській Федерації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

  Також, Янукович В.Ф. визнаний винуватим у вчиненні злочину проти миру, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України, а саме – пособництво у веденні агресивної війни.

  На підставі ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, Януковичу В.Ф. визначено остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі.

  Водночас, Януковича В.Ф. визнано невинуватим у пред’явленому обвинуваченні та виправдано за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України, у зв’язку з недоведеністю, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

  Згідно вироку суду строк відбування покарання Януковичу В.Ф. буде відраховуватися з часу його затримання.

Вирок не набрав законної сили оскільки оскаржений стороною захисту.

 Прес-служба суду