flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз роботи Оболонського районного суду міста

24 жовтня 2012, 15:06

 

А Н А Л І З 

роботи Оболонського районного суду міста

Києва по дотриманню вимог Закону України

«Про доступ до публічної інформації», Закону України «Про інформацію», Закону України «Про захист персональних даних» за період роботи з 01.07.2012 року по 19.10.2012 року

 

            Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», наказом в.о. керівника апарату Оболонського районного суду міста Києва № 568 від 17 вересня 2012 року визначено відповідальних осіб за надання відомостей за запитами на публічну інформацію.

 

            Всі запити, які надходять в провадження суду знаходяться на особистому контролі у голови суду. При цьому відповідальним за надання інформації на запити по Закону України «Про доступ до публічної інформації» є заступник голови Оболонського районного суду міста Києва.     

 

За період роботи з 01.07.2012 року по 19.10.2012 року до Оболонського районного суду м. Києва надійшло 19 запитів на отримання інформації, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

За вказаний період до суду надійшло 14 запитів від фізичних осіб, 2 запити від юридичних осіб та 3 – від органів державної влади.

            На кінець звітного періоду залишку нерозглянутих запитів на отримання публічної інформації немає.

 

За змістом запити поділялись на дві категорії: про надання інформації та про надання копій процесуальних документів.

 

За наслідками розгляду запити розподіляються наступним чином:

 

            Надійшло запитів – 19, з яких:

                                   Задоволено – 13,

                                   Відмовлено – 6,

                                   Об’єднано – 0,

                                   Залишок – 0.

 

Всі запити розглядаються в строки, встановлені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

 

Строки розгляду запитів в Оболонському районному суді м. Києва характеризуються наступними даними :

 

До 5 днів – 19,

Більше 5 днів – 0.

 

Як приклад: 13 липня 2012 року в провадження Оболонського районного суду міста Києва надійшов інформаційний запит від представника ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» Кузюткина Любомира Олеговича про надання детальної інформації стосовно провадження кримінальної справи за обвинуваченням судді Фастівського міськрайонного суду Київської області Остахновича Андрія Валентиновича, щодо незаконних рішень, на який 16 липня 2012 року відповідальною особою було надано роз’яснення відповідно до ст. 1 Закону України «Про доступ до публічної інформації», зокрема, що публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації. Крім цього роз’яснено, що відповідно до Положення про забезпечення доступу до публічної інформації у Оболонському районному суді міста Києва, затвердженому наказом № 217 від 14.06.2011 року, не належить до публічної інформації інформація, яка міститься у матеріалах судових справ, у зв’язку з чим запитувана у запиті інформація не належить до публічної.

 

11 жовтня 2012 року в провадження суду надійшов запит на отримання публічної інформації від Собіянського Юрія Костянтиновича щодо надання інформації про рух його справи про розірвання шлюбу, на який 11 жовтня 2012 року відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» було надано відповідь.

 

Також слід звернути увагу на те, що заяв у відповідності до Закону України «Про захист персональних даних» не надходило.

 


ГОЛОВА ОБОЛОНСЬКОГО

РАЙОННОГО СУДУ МІСТА КИЄВА                          І.Ю. МАМОНТОВА

 

 

 

КОНСУЛЬТАНТ З КАДРОВОЇ РОБОТИ

ОБОЛОНСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ МІСТА КИЄВА                           К.О. СЕРГІЄНКО