flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок за сепаратизм у Facebook

09 жовтня 2023, 17:22

Вироком Оболонського районного суду м. Києва (головуючий суддя – Владислав Дев’ятко), засуджено громадянку України, яка будучи державним службовцем, співробітником одного із районних у м. Києві ЦНАП(ів), в соціальній мережі «Facebook», з метою приховування власних дійсних даних, створила сторінку з використанням псевдоніму «Алена Донская».

Діючи умисно та за власною ініціативою, в порушення статей 65, 68 Конституції України, з 24.02.2022, маючи проросійські погляди, підтримуючи злочинні плани вищого керівництва РФ щодо здійснення збройної агресії проти України у соціальній мережі «Facebook», з метою ведення незаконної публічної інформаційної діяльності на шкоду інформаційній безпеці України, в умовах воєнного часу, почала здійснювати репости (копіювання запису до себе на сторінку в соціальній мережі) публікацій, щодо насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади України, розпалювала національну ворожнечу, розповсюджувала матеріали, у яких містилась інформація про виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

За вироком суду наступні 5 років засуджена проведе в місцях позбавлення волі.

 

Примітка: згідно ст. 62 Конституції України, ст. 17 КПК України, особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.