flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хакер із Вишгорода отримав рік умовно за продаж троянів.

22 травня 2023, 16:52

Оболонський районний суд міста Києва дав один рік умовно хакеру з Вишгорода після затвердження угоди про визнання винуватості.

Він мав навички у сфері програмування. Та з метою здійснення несанкціонованого втручання до роботи ПК користувачів мережі інтернет збував шкідливі програмні засоби, починаючи з 2020 року.

Він здійснив реєстрацію в хостинг-провайдера mchost.ru, який перебуває на території російської федерації. Йому було надано послугу «віртуальний сервер» і присвоєно ІР-адреси його сайту. Доменне ім’я (не вказано в провадженні) купив в українського реєстратора доменних імен ТОВ «Хостінг Україна».

Так, наприклад, 01.05.2022, бувши головним адміністратором та єдиним власником форуму зі шкідливими ПЗ DISCORD EXPLOIT.rar (троянським ПЗ), він створив пост і розмістив у ньому посилання з інструкцією з використання нового вірусу NEW DISCORD EXPLOIT RAT INJECTOR-GET ACCESS TO PEOPLE’S PC.

Для завантаження шкідливого програмного засобу користувачами форуму, адміністратором пропонувалось зареєструватись і сплатити відповідний членський внесок, а саме: «Vip Membership-5 €», «Premium Membership 1 month-10 €», «Premium Membership Lifetime-100 €», на електронний гаманець платіжної системи Coinbase.

Потім уже клієнту надавався безперешкодний доступ до завантаження файлів із форуму.

Джерело