flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник керівника апарату Оболонського районного суду м. Києва взяла участь у Координаційній раді з питань запобігання та протидії домашньому насильству при Оболонській районній у місті Києві державній адміністрації

19 лютого 2021, 14:25

   17.02.2021 заступник керівника апарату суду Зірник О.О. взяла участь у Координаційній раді з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

   Захід організовано Оболонською районною у місті Києві державною адміністрацією з метою узгодження дій державних органів у питаннях протидії домашньому насильству.

   Окрім представників Оболонської районної державної адміністрації та Оболонського суду, участь у раді взяли представники Національної поліції, Прокуратури, Служби у справах дітей та сім‘ї, Центру соціальних служб, Управління освіти, а також сектору ювенальної превенції Оболонського управління поліції.

   Учасники ради обговорили проблемні питання між суб‘єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, заслухали доповідь про роботу підрозділу Національної поліції «Поліна», яка працює за напрямком домашнього насильства, а також щодо надання соціальних послуг особам, які постраждали від домашнього насильства.

 

   Довідково:

  За 2020 рік Оболонським районним судом м. Києва розглянуто:

- 670 справ про адміністративні правопорушення за ст. 173-2 КпАП України (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування), з яких на винуватців накладено стягнення у виді арешту у 20 справах, у виді громадських робіт – 26 справах; у виді штрафу – 308 справах; 13 осіб направлено на проходження програми для кривдників, передбаченої Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», по 58 справам закрито провадження за малозначністю вчиненого правопорушення, по 100 справам закрито провадження за відсутністю складу адміністративного правопорушення;

- у 1 цивільній справі встановлено обмежувальний припис з покладенням заборони на винуватців домашнього насильства наближатись до жертв такого насильства, їх помешкання або перебувати поряд з ними.

  У одному кримінальному провадженні у 2021 році ухвалено обвинувальний вирок про притягнення винної особи до покарання у виді 1 року позбавлення волі та застосовано обмежувальний захід, передбачений п. 5 ч. 1 ст. 91 КК України, у виді проходження програми для кривдників на строк три місяці.