flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник керівника апарату Оболонського районного суду м. Києва взяла участь у Координаційній раді з питань запобігання та протидії домашньому насильству

12 березня 2020, 16:50

    06.03.2020 заступник керівника апарату суду Зірник О.О. взяла участь у Координаційній раді з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

   Захід організовано Оболонською районною у місті Києві державною адміністрацією з метою узгодження дій державних органів у питаннях протидії домашньому насильству.

   Окрім представників Оболонської районної державної адміністрації та Оболонського суду, участь у раді взяли представники Служби у справах дітей та сім‘ї, Управління праці та соціального захисту населення, Управління освіти, а також Відділу освіти Оболонського району м. Києва.

   Учасники ради обговорили звіт за 2019 рік щодо реалізації державної політики із запобігання та протидії домашньому насильству в Оболонському районі м. Києва, а також проблемні питання здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, які виникають при виявленні таких фактів.

 

  Довідково:

  За 2019 рік Оболонським районним судом м. Києва розглянуто:

  - 575 справ про адміністративні правопорушення за ст. 173-2 КпАП України (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування), з яких на винуватців накладено стягнення у виді арешту у 37 справах, у виді громадських робіт – 50 справах; у виді штрафу – 272 справах; 3 осіб направлено на проходження програми для кривдників, передбаченої Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»;

  - 1 кримінальне провадження, у якому ухвалено обвинувальний вирок про притягнення винного до покарання у виді трьох місяців арешту;

  - у 2 цивільних справах встановлено обмежувальний припис з покладенням заборони на винуватців домашнього насильства наближатись до жертв такого насильства, їх помешкання або перебувати поряд з ними.