flag Судова влада України

До відома громадян та учасників процесу! Наразі в суді наявні технічні проблеми з 14 год. 34 хв. 26.06.2024 року, що позбавляють можливості обробляти кореспонденцію, направлену на офіційну електронну адресу суду, обробку на реєстрацію заяв направлених засобами підсистеми Електронний суд, направляти процесуальні документи до ЄДРСР, тощо. Роботи по відновленню тривають.

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оболонським районним судом м. Києва замінено захисника у справі по обвинуваченню екс-Президента

25 жовтня 2017, 13:34

    Сьогодні, 25 жовтня 2017 року ухвалою Оболонського районного суду м. Києва замінено захисника обвинуваченого Януковича Віктора Федоровича Гераська Максима Григоровича іншим адвокатом.

      Такого висновку суд дійшов зважаючи на те, що в судовому засіданні захисник проявив крайню непрофесійність та відсутність достатньої кваліфікації для надання правової допомоги в кримінальному проваджені, що є особливо складним. Зокрема, участь захисника Гераська М.Г. в дослідженні доказів в судовому засіданні фактично звелася до заявлення клопотань про оголошення перерв з метою виклику до суду поліції задля оцінки дій складу суду, надання часу для обідньої перерви в судовому засіданні, що розпочалося після 14 год., клопотання про усунення від участі у справі одного із прокурорів з метою кількісного урівнення сторони захисту та обвинувачення.

       При ухваленні рішення з вказаного питання, суд зважав на свій обов’язок забезпечити право обвинуваченого на кваліфіковану правову допомогу з боку призначеного захисника, а також на право змінити адвоката, який надає безоплатну вторинну правову допомогу у разі неналежного виконання адвокатом своїх зобов’язань за умовами договору та недотримання ним порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги, відсутності належної кваліфікації для надання правової допомоги у конкретному провадженні, що є особливо складним.

       Таким чином,  суд доручив Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві, з метою забезпечення безперервності надання безоплатної вторинної правової допомоги, невідкладно призначити адвоката для здійснення захисту обвинуваченого Януковича Віктора Федоровича та забезпечити його явку в судове засідання, яке відбудеться 26 жовтня 2017 року о 10 год.